Във Варна правят уникален фестивал на бойните изкуства

0

DSC_1009-630x418Уникалният фестивал по бойни изкуства “Варна” ще се проведе в зала “Владислав” на спортен комплекс “Черно море” от 1 до 6 октомври.

Още от сега в морската столица е заявено сериозно международно участие на състезатели в различните дисциплини – от Русия, Украйна, Дагестан, Киргизстан и др. екс-съветски републики. Само от тях са сигурни над 250 бойци. Фестивалът е подкрепен от Община Варна и става традиционен. Организатори са Golden Tour-Retour, руската федерация по бойни спортове СУМА, федерацията на Олег Тактаров – Time To Fight, варненската Cage Of Glory Promotion и местният спортен клуб “Десант”.

По време на фестивала ще бъдат демонстрирани различни бойни изкуства и спортове – ММА, граплинг, айкидо, карате, будо, ръкопашен бой, самбо… От България заявки са подали няколко клуба, но се чакат още. Техните бойци са специализирани основно в аматьорските правилници на ММА и граплинг.

Канени са още представители на Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция. Има потвърдено присъствие от Египет и Сирия, но събитията в страната от Близкия Изток може да попречи идването на бойците.

Различни школи от Русия (и по-специално от столицата Москва) ще демонстрират класа по джу-джуцу и граплинг. Почетен гост е самият Олег Тактаров (на снимката), а освен българските медии ще присъстват и много чуждестранни, като руски ТВ-канал ще заснеме целият фестивал.

Семинарът по бойни дисциплини е предвиден за 2 октомври. Битките в зала “Владислав” са в 3 дни и организаторите на фестивала още набират заявки от наши клубове, които да се включат с уменията си в него.
Така Варна за пореден път доказа, че е столица на бойните спортове.