Астери на 3-то място в комплексното класиране на Гран При Бургас

7

Снимка: СК Астери

Варненският клуб „Астери“ беше единственият представител от морската столица на силния международен турнир по плуване „Гран При Бургас“ за Купата на кмета, който се проведе от 28 до 30 май в ОЗК „Арена“ Бургас. Участие в турнира взеха най – добрите национални състезатели от  Българска Федерация Плувни Спортове както и предстоящите участници на Олимпийските игри в Токио с покрити „А“ нормативи: Йосиф Миладинов, Диана Петкова, Калоян Лефетров, Любомир Епитропов. В изключително силната конкуренция с представители от Румъния, Молдова и Сърбия състезателите на „Астери“ заеха 3-то място в комплексното класиране с 28,605.00 точки.

В индивидуалното класиране с медали на финалните серии категория мъже и жени се отличиха: Радина Радева (2008) сребърен медал на 200м бътерфлай. Лора Великова (2007) злато на 100м бътерфлай и сребро на 400м съчетано плуване. Ясен Бонев (2006) сребро на 200м бътерфлай. Гергана Стоянова (2005) бронзов медал на 200м бруст.

В щафетното плуване на 4 х 50м съчетано смесена щафета с бронзов медал се отличиха: Благовест Тодоров, Борис Георгиев, Лора Великова и Ева Христова. На 4 х 50м съчетано щафета жени бронзов медал спечелиха: Ева Христова, Лора Великова, Гергана Стоянова и Натали Атанасова.

В топ 10 най – добро постижение от сбора на точки в 3 дисциплини на 8-мо място бе отличена състезателката Лора Великова с 1944 точки. Благодарим и на останалите състезатели от клуба, които допринесоха със своите резултати за крайното престижно класиране в ТОП 3 на турнира.