Анди Мъри: Бих се радвал да играя на София Оупън

24

Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри много би се радвал да играе на тазгодишното издание на Sofia Open, стига организаторите да решат да му предоставят тази възможност. Това заяви самият той в социалната мрежа Twitter, пише „Тенис Кафе“.

Британецът бе попитан от български любител на тениса „Хей, Анди Мъри, има ли шанс да те видим на Sofia Open следващия месец“. Само няколко минути по-късно бившият №1 в света публикува своя отговор, който гласи „Много бих се радвал да играя в София, стига те да имат желание“.

След като тази седмица обявиха предварителния списък от играчи, които ще вземат участие в надпреварата, организаторите на Sofia Open споделиха, че разполагат с три уайлд кард, които ще бъдат раздадени в следващите седмици. Според техните думи една от тях се пази за Григор Димитров в случай, че първата ни ракета реши да участва в турнира в „Арена Армеец“.

Сред резервите за турнира личат имената на играчи като Марин Чилич, Яник Синер, Юго Умбер и Ришар Гаске. Тази седмица Мъри участва с уайлд кард в турнира от веригата ATP250 в Кьолн, където отпадна още на старта след загуба с 4-6, 4-6 от Фернандо Вердаско.