16-годишна варненка игра в Суперлигата на Испания

0

16-годишната българска волейболистка Михаела Чанева (първата вляво на снимката) направи своя дебют в женската Суперлига на Испания,съобщава BGvolleyball.com. Тя игра като титулярен диагонал за своя нов отбор Хампер Агере (Ла Лагуна) и в трите гейма от домакинската загуба срещу УКАМ Волей Мурсиа (Мурсия) с 0:3 (22:25, 16:25, 23:25).  В този свой първи мач при жените Михаела завърши с актив от 3 точки.

Младата варненка, която през миналия сезон стана областен първенец за девойки до 10 клас с отбора на ГПЧЕ Йоан Екзарх (Пета езикова гимназия във Варна), като се появяваше в игра и за женския състав на Спартак Интерком Груп (Варна), сега учи в град Ла Лагуна на Канарските острови и от началото на сезона е картотекирана в местния волейболен клуб Хампер Агере.  Досега обаче Чанева се подвизаваше основно в девическата гарнитура на клуба в Суперлигата при старшата възраст и за първи път се появи в представителния женски тим, при това като титулярка, в срещата с Мурсиа.  Местните медии отбелязват, че майката на Михаела – Яница Чавдарова, също е играла в Испания, в тима на Албасете.

Във временното класиране в Суперлигата женският отбор на Хампер е на седмо място с 11 точки от 4 победи и 7 загуби.  Следващият мач на тима е гостуване на осмия Кантабриа Депорте (Торелавега) на 17 март.