Черно море-БАСК тръгна за силен турнир в Италия

1

Юношите старша възраст на Черно море-БАСК заминаха вчера за Италия, където ще участват на силен международен турнир по волейбол. Старши треньор на тима е Юлиан Тупанков, който води със себе си деветима волейболисти. В Пордероне ще участват 16 младежки и 16 девически отбора, като паралелно ще се проведе и футболен турнир за таланти от цял свят. „Баските“ са в една група с младежките национални отбори на Италия и Унгария, както и с много силен клуб от Венеция. „Половината участници в турнира ще са национални отбори за младежи. В тях има изискване да играят волейболисти родени не преди 1993 г. Очертава се изключително силно състезание, в което ще се включат и младежите на Тренто и Сислей (Тревизо). Турнирът ще се проведе за юбилеен 30-и път и е много сериозно организиран. Той наподобява дори на олимпиадата, тъй като всички отбори отсядат в един голям комплекс“, поясни пред „Народно дело“ Юлиан Тупанков.
Всеки един тим ще изиграе по седем мача, като освен срещу тримата съперници в групата си ще има още двубои за определяне на конкретно място в турнира.
Двубоите са от 7 до 9 април. Варненци потеглиха вчера сутринта за София, където снощи трябваше да преспят. Днес те продължават към Словения, където довечера също ще пренощуват и утре трябва да пристигнат в Италия. След като приключат мачовете си в понеделник вечерта, „баските“ тръгват директно за България, без да отсядат никъде по пътя си.