Силвано Пранди обеща волейнационалите да зарадват феновете с победи във Варна

27
Силвано Пранди
Снимка: FIVB.org

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол Силвано Пранди се надява тимът ни има много поводи за радост по време на третия турнир от Лигата на нациите, който е в края на тази седмица във Варна. От петък до неделя в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта нашите са домакини на Австралия, Япония и Италия. Двубоите са с начален час 20,40.

————-

Efbet дава до 200 лева бонус за нови клиенти. Регистрирайте се за секунди ТУК! Можете да играете и без да имате карта!

————-

“Има атмосфера в отбора, но сме доста изморени, защото изминахме дълъг път до Китай, а и това сигурно си оказа влияние върху играта ни. Третият мач вече бяхме свикнали със залата и показахме добър резултат. По-младите момчета се поуспокоиха и се забавляваха. Радвам се, че нанесохме първа загуба на Франция след като всичките им победи дотук бяха с чисти резултати. През първите два гейма демонстрираха защита и посрещане на високо ниво. Обратът дойде след разликата за нас в третия гейм и това успокои младите момчета”, заяви Пранди след успеха с 3:2 над досегашния лидер в Лигата на нациите и вицешампион от миналото издание Франция.

“Доволен съм от това, че изпитвах удоволствие от играта ни”, акцентира Пранди след успеха над французите.

“След първите две седмици на Лигата на нациите резултатите ни са реалистични на фона на групата ни, отбора сега и предвид експериментите, които се правят”, каза още той.

Той изказа надежда, че ще има взаимна радост за отбор и фенове по време на предстоящата трета седмица от Лигата на нациите, в която България е домакин на турнира във Варна. От 14 до 16 юни в Двореца на кулутрата и спорта “лъвовете” срещат Австралия, Япония и Италия.

“Надявам се феновете да са в залата във Варна и да е както всяко лято – да имаме добри резултати, да са доволни и те, и ние”, заяви Пранди.