Момичетата на Вики Викторова отново мачкат

16

Спартак-Интерком груп продължава успешното си представяне във волейболния турнир за момичета до 12 години. Варненки, чийто старши треньор е състезателката Виктория Викторова, се класираха за следващия етап на държавното първенство, след като завършиха втори във финалния турнир на регион „Добруджа“. Той се проведе в Шумен и в него участваха осем отбора, разделени в две групи по четири. В своя квартет Спартак записа три победи – с 2:1 над домакина Шумен`05, с 2:1 над Исперих и с 2:0 над Омуртаг. На полуфинала варненки биха служебно, тъй като съперникът им не се яви. Във финала за първото място срещу Попово възпитаничките на Викторова поведоха с 1:0 (25:20), след което загубиха мача, отстъпвайки минимално в следващите два гейма с 26:28 и 13:15. Трябва да се отбележи обаче, че това бе четвърти мач за деня за Спартак, докато техният съперник игра цялата си група в предния ден и излезе отпочинал във финала.
В следващата фаза първите четири отбора от регион „Добруджа“ играят с първите четири от регион „Странджа“. Най-добрите четири от този турнир се класират за финалите на републиканското първенство.
Варненки бяха в състав: Десислава Тодева, Иванина Радушева, Анджела Ташева, Кристина Димитрова, Никол Николова, Дарина Мавродиева, Йоана Чорбаджиева, Веселина Косева, Симона Минкова, Кристина Кьосева, Кристина Белецова, Виктория Петрова, Станимира Иванова и Изабела Хакимова.