Милен Стоянов влиза в трета френска дивизия

24

Варненският волейболист Милен Стоянов и неговият „Сен Луис“ почти си осигуриха изкачване от четвърта в трета Френска лига. Разпределителят и съотборниците му поведоха убедително в класирането, със 7 точки пред втория „Амиен“, четири кръга преди края на редовния сезон. Любопитното е, че в „Амиен“ играе друг бивш волейболист на варненския „Черно море-БАСК“ – Ивайло Илиев. Преди няколко дни „Сен Луис“ взе дербито срещу основния си съперник с 3:0 и така на практика си подпечата класирането за трета дивизия. Във Франция четвъртото ниво се състои от три отделни първенства, като отборите в тях са разделени на регионален принцип. Всеки от лидерите в тях се класира за третия ешелон. От 9 до 12 май тримата първенци ще определят в турнир помежду си шампиона на четвърта дивизия, което е единствено за престиж, тъй като и трите се изкачват в горното ниво.
Освен Милен Стоянов и Ивайло Илиев в четвърта дивизия на Страната на любовта и виното има още неколцина български волейболисти. Става дума за Емилиян Мирчев, Иван Петров, Александър Енков, Владимир Георгиев, Борислав Захов и Ивайло Въшев.
Милен Стоянов призна, че има предложение от ръководството на „Сен Луис“ да остане в отбора за още една година. „Договорът ми изтича след края на това първенство, но шефовете искат да остана. Най-вероятно ще приема, тъй като условията ми харесват“, уточни разпределителят.

Снимка: Petel.bg

Съпругата му подновява кариерата си
Милен е във Франция със своята съпруга Мартина Георгиева, която е бивша националка по волейбол. Тя прекрати временно кариерата си заради най-ценното в живота на младото семейство – раждането на дъщеричката им Ивайла. „През новия сезон Марти смята отново да играе, така че се надяваме да си намери отбор наблизо“, каза Милен.
Тримата живеят в спокойно малко градче, което е в близост до Мюлуз и границата с Швейцария и Германия. Там в продължение на две години игра Мартина, а преди почти две десетилетия местните хора свързваха името на България с футболистите на местния тим Борислав Михайлов и Георги Георгиев.

Пожелава успех на „баските“
Милен Стоянов е юноша на „Черно море-БАСК“, за който игра допреди няколко години. Разпределителят призна, че следи представянето на отбора, който в момента се бори за оцеляване в Суперлигата. „Следя българското първенство и гледам мачове, когато имам възможност. Знам, че имат важен турнир и им пожелавам успех. Вярвам, че ще успеят да се преборят със съперниците си и ще запазят мястото си в Суперлигата“, коментира 29-годишният състезател.


Той добави, че подкрепя Борис Янков за решението му да спре с волейбола. Двамата са рамо до рамо в залата и извън нея от деца, а от дълги години са неизменна двойка в плажния волейбол. „Чуваме се постоянно. Решението си е негово и аз винаги ще го подкрепя. При Борко болежките са много. Аз също имам, но разликата в постовете, на които играем, е голяма. При нападателите натоварването е много по-голямо. Той е най-близкият ми приятел, с него сме като братя. От самото начало сме заедно, а и сме си кумове. Така че винаги ще приема неговото решение“, каза Стоянов.
Той се надява да получи разрешение от шефовете си във Франция за участие на големия международен турнир по плажен волейбол, който ще се проведе във Варна от 22 до 26 август.

 

Petel.bg