Елитният волейбол се завръща във Варна

0

big_18ba

След пауза от три години Черно море БАСК отново е част от волейболния ни елит. Варненци обаче са амбицирани не само да присъстват в Суперлигата, а и да са фактор в нея.

„Подготвени сме и това го показаха контролите, в които играхме много добре. Нещо повече. Откакто съм аз треньор, никога не сме имали по-хубав отбор с такъв страшен колектив. Щастлив съм, че имам привилегията да водя тези момчета. Ние искаме да побеждаваме и да се утвърдим в елита, и дано да ни се случват повече хубави неща“, заяви за „Народно дело Седмицата“ треньорът на тима Юли Тупанков.

Специалистът очаква осем състезатели да дърпат тима нагоре. Това са кадрите на клуба Вангел Велинов и Петър Милушев – посрещачи, Стефан Георгиев – разпределител, Калоян Балабанов, Йордан Атанасов и Николай Колев – центрове, Калоян Кънев – либеро, и новото попълнение Норман Недков – диагонал. „Край тях ще израстват талантливите ни юноши от старшата и младшата възраст. Възможно е още една изненада в последния момент, която е свързана с привличането нов играч“, допълни Тупанков.

„Баските“ тръгват с домакинство срещу Славия на 19 октомври от 18 часа в зала „Христо Борисов“. Следва гостуване на Монтана (23 октомври) и мачове във Варна с Миньор (Перник) – 28 октомври, и ЦСКА – на 5 ноември.

Запитан кои са фаворити за челните места, Тупанков каза: „Никой не може в момента да даде актуална прогноза, тъй като силите са изравнени и всички отбори имат нови шестици. Нека започнат мачовете, да видим кой как ще тръгне и тогава да говорим. Сигурен съм само в едно – очаква ни първенство с голяма интрига и оспорвани двубои.“

Освен варненци другите 11 отбора в елита са: шампионът Добруджа, Монтана, Нефтохимик, Марек, Арда, Пирин (Разлог), ЦСКА, Левски, Тетевен, Славия и Миньор (Пк).