Волейболистите на Черно море са №1 в регион „Добруджа“ до 13 години

21
Черно море

Отборът на Черно море (Варна) за момчета до 13 години спечели първенството по волейбол на регион Добруджа (обхваща клубовете от Североизточна България), което е част от държавното първенство на България.

Финалната фаза на региона се проведе в Исперих, с участието на шесте най-добри отбора, които бяха разделени в две групи по три, съобщава bgvolleyball.com.

Със съдействието на ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” в центъра на Варна

Малките волейболисти на Черно море, водени от треньорката Дияна Дянова постигнаха две победи над съперниците си в групата, като завършиха на първо място.  На полуфинала варненци надиграха Родина (Суворово) с 2:0 гейма.

Във финалиня спор тимът на Черно море запази възходящата си линия, като се наложи категорично над Хан Аспарух с 2:0 и триумфира като първенец в турнира. Представителите на Исперих завършиха на втора позиция.

Трети се нареди тимът на Омуртаг. Регламентът предвижда първите три тима от всеки регион да се класират за финали на държавното първенство. Така в спора за титлата ще участват отборите на Черно море, Исперих и Омуртаг.
Останалите отбори прекратяват по-нататъшно участие в държавното първенство. „Победихме всички отбори в региона. Браво на момчетата за проявения характер. Надявам се да продължим така успешно и на финалите на държавното първенство“, коментира за BGvolleyball.com треньорката на Черно море Дияна Дянова.

В спора за титлата при 13-годишните участват 18 отбора от страната. Квоти взимат първите три тима от крайното класиране на всеки от шестте волейболни региона на България.

Крайно класиране в регион Добруджа

1. Черно море (Варна) – финали
2. Хан Аспарух (Исперих) – финали
3. Омуртаг – финали
4. Родина (Суворово)
5. Дунав (Русе)
6. Добруджа 07 (Добрич)