Викторова дебютира успешно като треньор на момичета на Спартак

4

Варненската волейболистка Виктория Викторова записа успешен дебют като старши треньор. Тя класира талантливите момичета на Спартак-Интерком груп във втория етап на междуобластното първенство по миниволей за родени през 2000 г. Варненки завършиха на второто място в своята група, като преди тях е друг тим от морската столица – СК 2000. Мачовете се играха в салона на училище „Добри Чинтулов“.
Спартак стартира с успех с 2:0 над Тича (Долни чифлик), след което се справи и с Добрич – 2:1. В този мач варненки показаха характер, след като взеха единия гейм с 28:26, а в тайбрека успяха да обърнат от 11:14 до 18:16 в своя полза. В третия двубой момичетата на Вики паднаха от СК 2000 с 0:2, но това не им попречи да продължат напред в първенството. Любопитното е, че талантливите деца на Спартак трябваше да изиграят и трите си мача без почивка в рамките на около 2 часа и половина, което не им остави достатъчно сили за последния двубой.
Варненки бяха в състав: Десислава Тодева, Иванина Радушева, Анджела Ташева, Кристина Димитрова, Никол Николова, Дарина Мавродиева, Йоана Чорбаджиева, Веселина Косева, Симона Минкова, Кристина Кьосева, Маринела Маринова, Виктория Петрова, Станимира Иванова, Изабела Хакимова и Рени Георгиева.
„Хвърлих доста емоции в мачовете и съм много щастлива, че продължаваме напред. Децата дадоха всичко от себе си и вярвам, че ще постигнат добри резултати в следващия етап. Ако имахме малко почивка след втория двубой, можехме и да бием в третия“, заяви за „Народно дело“ Викторова.