Варненски двойки триумфираха в шампионата по плажен волейбол

29

Вече са известни шампионите по плажен волейбол на България за настоящия сезон 2020 при мъжете и жените, като това са представители на Варна и София. Това стана ясно след завършване на последния турнир от държавното първенство на пясъка, което се проведе в квартал „Аспарухово“ във Варна, съобщи BGvolleyball.com.

Победители в заключителната надпреварата при мъжете станаха Лъчезар Стоименов и Димитър Василев, второто място е за Милен Стоянов и Любо Стойков, а трети се наредиха Николай Колев/Георги Ботев. При жените първи са Екатерина Александрова и Стефани Кьосева, следвани от Ева Петрова/Йоана Калфинова, а трети останаха Ася Динова/Светла Ангелова.

Така за сезон 2020 по ранкинг на Националната комисия по плажен волейбол от изиграните турнири, шампиони при мъжете станаха Милен Стоянов и Мирослав Градинаров (Варна).

При жените се получи интересна ситуация, като три волейболистки спечелиха титлата на България – Ася Динова (София), Екатерина Александрова и Стефани Кьосева (Варна).

В последния турнир в Аспарухово, една от най-опитните представителки на пясъка Ася Динова не успя да играе с партньорката си Славина Колева, която започна подготовка в зала, като участва в двойка със Светла Ангелова. Двете завършиха на трето място, което донесе актив на Ася Динова и бе достатъчно за първото място.

Така три състезателки завършиха с еднакъв брой точки от изиграните турнири през това лято в България, въпреки, че Ася Динова е с турнир по-малко от другите. Това пък доведе до троен триумф за златото при дамите, като първото място бе поделено между София и Варна.

„Радвам се за много за спечелената шампионска титла, особено и поради факта, че с турнир по-малко успях да завърша с равен брой точки с варненки“, коментира за BGvolleyball.com щастливата Ася Динова.

„Благодаря на моите партньорки Славина Колева, Светла Ангелова и Ирена Мишонова, с които споделям титлата, защото ние сме отбор и я спечелихме заедно“, допълни още дългогодишната ни състезателка по плажен волейбол.