Варна ще бъде домакин на финалния турнир по плажен волейбол

32

От 26 до 28 август на плажната ивица във варненския район Аспарухово, ще се проведе заключителният турнир от Националната верига по плажен волейбол. Надпреварата е под егидата на община Варна, ВК „Енерджи“ с главен организатор, неуморимият Евгени Петков. Двубоите ще се играят едновременно на 3 корта, като главен съдия е Николай Русев.

При мъжете ще отсъстват някои от най-добрите състезатели в този спорт, като фаворити се очертават младите варненски таланти – Александър Цанев и Ясен Станев. Титлата си от Бяла ще защитава Димитър Механджийски, който този път ще бъде с нов партньор – Лъчезар Стоименов.

При дамите, заявки за участие са дали 14 двойки, като сред тях са и изявените фаворитки Ирена Мишонова и Десислава Николова. Тук е и атрактивният варненски тандем Дарина Киндова/Ева Петрова. Варна-ДКС ще бъде представен от няколко състезателки, макар и в нова конфигурация. Веселина Коцева ще бъде в екип с Денислава Пенчева, Стефани Кьосева отново е в дует с Екатерина Александрова, а Елизавета Ивакина ще играе с Ива Кацарска. На пясъка ще видим и младите националки, Ивет Гавраилова и Елеонора Гичева, които ще ни представят на Европейското първенство за подрастващи.

Състезанието, в което ще бъдат излъчени новите шампиони на България, по плажен волейбол е с общ награден фонд от 2500 лева.

Най-интересните срещи от турнира ще бъдат излъчени на живо в ефира на националния спортен канал b1b box.