Варна ДКС ще търси победа срещу ЦСКА на старта на новия сезон във волейболната Демакс лига

171

Снимка: ВК Варна ДКС

Обновеният тим на Варна ДКС проведе последната си тренировка преди старта на новия сезон в женското волейболно първенство Демакс лига. В петък варненки започват участието си в шамионата с гостуване на ЦСКА. Според опитният наставник на тима Стоян Гунчев, възпитаничките му са направили добра подготовка и влизат със сериозни амбиции в първенството, като целта е атака на призовите места.

Своите очаквания пред клубния сайт за предстоящия сезон сподели едно от новите попълнения в тима на варненки – чаровната Симона Николова.

– Проведохте сериозна подготовка, готови ли сте за новото първенство и по-конкретно за мача с ЦСКА? 
– Мисля, че сме готови. Подготвихме се добре – и тактически и технически, и сме гладни за победи, като се надявам да започнем с успех срещу сериозен отбор какъвто е тима на ЦСКА.

– Как те приеха в отбора останалите момичета?
Всъщност малцина знаят, че съм родена в морската столица и съм много щастлива да се завърна тук. Смятам, че за кратко време изградихме добър колектив и това е гаранция за добро представяне.

– Как се работи с опитен и доказан специалист като Стоян Гунчев?
– Той е страхотен професионалист и ни кара да се чувстваме освободени по време на тренировките. Дори усещам едно израстване през последните два месеца и се чувствам вече по-сигурна на диагонала.

– Очакваш ли тази година по-голяма конкуренция в Демакс лига?
– Със сигурност се очертава много интересен и оспорван сезон. Дори мисля, че и абсолютният хегемон Марица може да усети вкуса на загубата.

– Имаш ли еталон в родния или световен волейбол?
– Определено една от фаворитките ми е Добрияна Рабаджиева, въпреки че не играе на моята позиция, както и стила на игра на Елица Василева.

– Имаш ли амбиции в по-късен етап да продължиш кариерата си в чужбина?
– Надявам се след време да заиграя зад граница, като ми допадат първенствата на Турция и Италия

– Какво би означавала за теб покана да играеш за националния отбор?
Бих се радвала да получа такова признание, но това зависи от моето представяне. Това би означавало много за мен и ще работя здраво в тази насока.

– За финал какво си пожелаваш?
– В личен план си пожелавам най-вече здраве, а в професионален – да направим един силен и запомнящ се сезон и да се окичим с медал.