Черно море победи Вардар (Скопие) в контрола

66
Жоро Илиев

Черно море победи Вардар (Скопие) с 2:0 в контролен мач в Турция. За успеха по един път в двете полувремена се разписаха Аристот Ндонгала и Мехди Фенуш. Победата е първа за варненци в зимните проверки, след като преди нея направиха по 1:1 с Балчик и Медж Легница, и изгубиха с 0:1 от Арка Гдиня.

Черно море започна по-добре и още в третата минута отправи първия удар по посока на вратата на Вардар. Дани Кики получи топката от Ради Василев и шутира от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничната греда.

В 6-ата минута Аристот Ндонгала засече с глава центриране от корнер на Жоро Илиев, но макендонският вратар изби.

В 14-ата минута Родриго опита да изненада вратаря от ъгъла на наказателното поле, но не сполучи. В 22-рата минута Ради Василев се опита със задна ножица да завърши центриране на Патрик, но ударът му не затрудни вратаря на Вардар. Четири минути по-късно Родриго засече зрелищно със странична ножица центриране на Цветомир Панов, но кълбото излезе в аут.

В 37-ата минута по-добрата игра на Черно море даде резултат. Аристот Ндонгала получи пас отдясно, финтира бранител и разстреля стража на Вардар – 1:0.

В 55-ата минута бе извършена тройна смяна в Черно море. Играта напуснаха Дани Кики, Георги Илиев и Родриго, а техните места заеха Мартин Минчев, Петър Витанов и Жоржиньо. В 65-ата минута Патрик и Виктор Генев бяха сменени от Васил Панайотов и Мирослав Енчев.

В 74-ата минута влезлият преди минута Мехди Фенуш вкара втори гол за „моряците“. Крилото получи топката вляво от вратата и се разписа с техничен удар – 2:0. След това Цветомир Панов излезе и бе сменен от Виктор Попов.

Съставът на Черно море: Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев, Юго Кононго, Цветомир Панов, Георги Илиев, Патрик Андраде, Дани Кики, Родриго Енрике, Аристот Ндонгала, Радослав Василев (Мартин Минчев, Петър Витанов, Жоржиньо, Васил Панайотов, Мирослав Енчев, Мехди Фенуш, Виктор Попов)