Черно море Тича ще разчита изцяло на свои кадри. Тимът се завръща в зала “Христо Борисов”

104

Часове преди първата контрола от предсезонната подготовка на БК Черно море Тича срещу Спартак Пл, която е днес от 17 ч, ръководството на варненци даде пресконференция. На нея присъстваха президентът на клуба Георги Ганчев и старши треньорът Галин Стоянов-Патрика.

Георги Ганчев заяви, че отборът ще стартира шампионата със състезатели, излезли от школата. Той изрази оптимизъм по отношение финансирането на клуба. Стана ясно, че възрастовата група, която се водеше от вече напусналия Георги Бакалов, ще бъде поета от Спас Натов. В Черно море Тича се очаква да пристигне Даниел Клечков, който ще води юношите старша възраст и ще е асистент на Патрика при мъжете.

Ганчев сподели, че е напускането на Бакалов е голям удар за клуба. “Жоро изненадващо взе това решение. Сериозен удар е за нас. Той беше най-добрият ни треньор, който работи в школата. В момента учи и това също може би е една от причините за неговото решение, но има и други такива. Зная, че един ден ще се върне отново“, каза Ганчев.

Както е известно по-рано с клуба се разделиха изпълнителният директор Саша Топчов и помощник-треньорът Кирил Петров. Топчов се завръща в основаната от него академия “Стар баскет”, а Петров се прибра в родния Ямбол.

Стана ясно също, че през новия сезон БК Черно море Тича ще играе домакинските си мачове отново в зала “Христо Борисов”.

Треньорът Галин Стоянов-Патрика сподели, че има удоволствието да работи с едни от най-интересните и качествени юноши у нас. “Целта е да развиваме младите и да им даваме шансове за игра”, каза Стоянов, като допълни, че на Пламен Алексиев също ще се разчита, като неговото бъдеще след време е в треньорска посока. С отбора се готвят Александър Янев и Милош Чеубашич, за които има шанс да подпишат с клуба.

Групата, която тренира в момента Патрика, наброява 15 души. Сред тях са Пламен Алексиев, Веселин Георгиев, Цветомир Куртев, Александър Стойков, Михаил Молдов, Берт Мехмед, Мартин Йорданов, Любо Керемедчиев, Христо Генчев, Никола Станчев, Димитър Евгениев, Иван Спиров и Мартин Стефанов.

Сред фаворитите в първенството Патрика посочи тимовете на Балкан, Рилски спортист, Берое и Левски Лукойл. Според него се очертава сериозен сезон, тъй като Спартак Пл и Черноморец имат също добра селекция, а Ямбол ще има четирима американци в състава си.

Договорени са и няколко контролни срещи. На 11 септември варненци гостуват на Черноморец, след това на 15-и бургазлиии им връщат визитата, а на 25-и имат спаринг с Ямбол като гости.