Черно море Тича ще прекъсва черната серия. Патрика каза кои са най-силните качества на Ямбол

32
Черно море Тича

В Черно море Тича се надяват да прекъснат негативната си серия в Националната баскетболна лига. “Моряците” гостуват в петия кръг на Ямбол, а двубоят в зала “Дияна” е в събота от 18 часа, като е поверен на съдийската тройка Младен Субашиев, Серафим Петров, Калоян Костов.

Под въпрос е и участието в срещата на Мартин Стефанов. 17-годишният баскетболист изкълчи глезена на левия си крак на тренировката и все още не е ясно дали ще играе в Ямбол.

“Готвим се сериозно за този мач. Това, че и баскетболистите на Ямбол все още нямат победа, не означава, че са слаб тим. Срещу шампиона Левски Лукойл играха изключително силно, а в Плевен загубиха с продължение. В тези два мача липсваше по един много важен играч. В единия бяха без американския си гард Айзея Уилямс, а в другия – без опитния Станислав Говедаров. Сега и двамата са на линия. Традиционно Ямбол като домакини са много добър отбор, но ще направим всичко възможно да се противопоставим. Имаме си кадрови проблеми. Някои от младите състезатели са с различни болежки визирам Мартин Стефанов и Мартин Иванов. Надявам се да са добре за мача. Пламен Алексиев вече тренира с нас, но няма да играе. Най-вероятно ще се включи от следващия кръг. Съперникът ни е с много балансиран състав, на всяка позиция има по двама добри състезатели, така че очаквам много труден мач”, каза треньорът на “моряците” Галин Стоянов-Патрика.

В последният двубой на Черно море Тича срещу Спартак варненци се справиха в подкошието, въпреки високия отбор на плевенчани. “Центърът на Ямбол е изключително бърз, пъргав и атлетичен баскетболист, който ще ни създаде много проблеми – коментира Стоянов. – Надявам се първоначалните ни действия да бъдат успешни и той да не получава свобода и топката в подкошието, като по този начин да реализира лесни кошове. Освен него, и другият център Никола Джурич е опитен играч, който дори игра в Черно море Тича. Труден за опазване играч, тъй като играе с лява ръка и може да ни създаде много проблеми. Надявам се това което сме готвили през седмицата да даде резултат и както в мача със Спартак да ограничим играта на високите състезатели на Ямбол”.