Черно море Тича с първа победа от началото на сезона

3

Снимка: НБЛ

Черно море Тича стигна до първата си победа от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. „Моряците“ надиграха тима на Шумен с 91:82 в двубой от седмица кръг, изигран в „Арена Шумен“, пише BGbasket.com.

Така до момента баскетболистите на Кирил Болшаков разполагат с един успех и шест поражения, докато отборът на Янко Янков е с баланс 3-4. За домакините в състава за срещата не бе Ивайло Тонев, докато за гостите в игра не влезе капитанът на тима Мартин Коцев.

Отборът на Черно море Тича започна по-удебително срещата като победе с 5:2, но домакините намериха правилния тимът за игра и поведоха след 8 безответни точки. Двата състава си размениха няколко коша, като „моряците“ останаха без отбелязана точка през последните 1:54 минути, а пък баскетболистите на Янко Янков се възползваха да стигнат до първата двуцифрена преднина при 20:10 в края на периода.

Съставът на Кирил Болшаков съвсем не смяташе да остави нещата така и влезе доста по-нахъсано пред вторите десет минути от мача. Тач Ънру, Костадин Лазаров и Къртис Джоунс поведоха „моряците“, за да стигнат до първото равенство след точен наказателен удар на Венелин Христов – 22:22. Оттам нататък Черно море Тича поведе в резултата и започна да увеличава преднината си, като до почивката успя да отбележи 32 точки в рамките срещу само 9 за протиника при 42:29.

След подновяването на играта гостите успяха да стигнат и до 20 точки разлика при 55:35 след добри включвания на Костадин Лазаров, Къртис Джоунс и Венелин Христов. Постепенно обаче баскетболистите на Янко Янков започнаха да топят разликата, като успяха да стигнат до 56:67 в края на третия период.

В началото на заключителната четвърт Уилфрид Ликей поведе отбора на Шумен, за да намали изоставането до 7 точки – 60:67. Tач Ънру и Къртис Джоунс веднага отговориха за „моряците“, връщайки спокойствието на тима от Варна. Пореден опит за обрат от Браян Камерън бе на лице, но Венелин Христов, Тач Ънру и Къртис Джоунс отново се проявиха като лидери в мача и изведоха Черно море Тича към първия си успех.

Къртис Джоунс бе над всички за успеха на „моряците“ с 27 точки, 8 борби и 5 асистенции. Тач Ънру записа 23 и 5 борби. Ейврил Уба се разписа с даъл-дабъл от 17 и 20 борби, а 10 точки добави Костадин Лазаров.

Дейвид Ролинс пък бе най-резултатен за Шумен с 26 точки. Браян Камерън финишира с 19, 8 борби и 8 асистенции, Уилфрид Ликей е с 14 и 12 борби.