Черно море Тича стартира подготовка. Любим на публиката юноша се завърна в тима

24

Отборът на Черно море Тича започна днес подготовка за новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ). Президентът на клуба Георги Ганчев потвърди, че тимът стартира с нов треньор – Кирил Болшаков и основно състезателите от миналата година.

„Чакаме новото попълнение – американският гард Девин Мартин, с когото имаме предварителен договор за проби и евентуално да остане при нас. Търсим евентуално една петица. Изборът за американеца падна на предишния треньор Даниел Клечков и така се рабрахме да дойде на пробен период, който е малко по-дълъг, защото не е играл година и половина баскетбол, но е изключително класен играч. От настоящия треньор зависи дали Мартин ще остане при нас“, обясни Ганчев пред БТА и допълни, че състезателят пристига във Варна на 24 август.

„Щастлив съм да обявя, че подписахме договор с един от най-талантливите юноши на българския баскетбол – Иван Спиров. Така или иначе, по правило той трябва да подпише с нашия клуб, но винаги има опции да отиде на друго място“, каза още Георги Ганчев.

На проби в отбора е Васил Кьосев, който е един от любимите на публиката юноши на клуба от преди години.

Най-вероятно и през тази година баскетболният клуб ще организира Черноморски игри със същите отбори, които участваха миналата година – Ямбол, Шумен и Черноморец. „Засега нямаме разговори с ЦСКА за участие, но по принцип, ако имаме възможността да направим по-обширен турнир – ще го направим“, каза Ганчев. Той допълни, че варненският клуб има оферта от румънски отбор за по две контроли във Варна и в Румъния, но се чака да излезе календарът и те да бъдат потвърдени.

„Всичко обаче зависи от парите от общината. Ние имахме гласувани пари от Общинския съвет, които обаче не са пристигнали още и няма никакви индикации, че ще пристигнат. Те са от изключително значение да покрием разходите, които имаме по детско-юношеската школа, част от задълженията към мъжкия отбор от миналата година и да започнем новия шампионат. Всичко зависи от това, кога ще бъдат преведени тези пари“, информира Георги Ганчев.

Президентът на Черно море Тича обясни, че спонсорите, които миналата година участваха в издържането на клуба, са потвърдили и за тази година, но всичко зависи от това община Варна да изпълни задълженията си към клуба. Ганчев заяви още, че ако не постъпят средствата от общината, клубът няма да започне шампионата.