Черно море Тича се нуждае от 400 000 лева за новия сезон. Още не е обявил треньор

49
В края на следващия месец ще има конкретика около евентуалния спонсор на Черно море Тича, съобщи днес президентът на баскетболния клуб Георги Ганчев. Той уточни, че тогава ще има яснота и около състава на отбора и бъдещия му треньор.
По думите му за наставник се търсят варианти, като не е изключен вариантът и с досегашния пом.-треньор Даниел Клечков. В отбора остават някои от младите момчета, които играха през настоящия сезон, водят се разговори и с Георги Боянов, отворена е и вратата към американеца Терънс Томпсън, който се включи много успешно за тима в края на редовния сезон на НБЛ през тази година.
Ганчев каза, че за финансово подпомагане на клуба вече се водят разговори с кмета Иван Портних. Той припомни, че в предишния състезателен сезон Община Варна много сериозно е помогнала на клуба. Президентът на Черно море Тича не отговори директно колко е необходимият бюджет, за да изиграе мъжкият отбор следващия сезон без проблеми, но уточни, че през предходната година, когато тимът заемаше 5-6 място, средствата са били около 400 000 лева. Издръжката на школата пък е между 120 000 и 150 000 лева годишно.