Черно море Тича победи Спартак (Плевен) в първата си контрола за сезона

56

Черно море Тича стартира с победа контролите от предсезонната си подготовка. Селекцията на Галин Стоянов надви Спартак Плевен с 85:83 в проверка, която се проведе в морската ни столица, съобщава Bball.bg.

– – – – – – – – – – – – – – – –

ПРОМОЦИОНАЛНА ОФЕРТА ОТ ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” ЗА СЕПТЕМВРИ

хотел варна промоция

– – – – – – – – – – – – – – – –

Цветомир Куртев и Милош Чойбашич отбелязаха по 16 точки за Черно море Тича, като вторият бе много полезен и овладя 12 борби, за да оформи дабъл-дабъл. Александър Янев се отчете с 14 и 9 борби. Александър Стойков и Веселин Георгиев вкараха по 11 точки.

Мартин Маринов и Николай Маринов бяха най-резултатни за Спартак с по 16 точки, като първият грабна 8 борби. Любен Пасков ги последва с 13 и 5 борби. Тодор Тодоров остана с 11 точки.

Варненци показаха по-точен мерник в стрелбата от игра – 55% срещу 38% за Спартак Плевен. Общо девет смени на водачеството имаше в двубоя, както и пет равенства. За да стигнат до успеха, “моряците” използваха силната си трета четвърт, в която нанизаха 25 точки срещу 13 за съперника. Домакините наваксаха пасив от 9 точки от първото полувреме и обърнаха до 61:58, съумявайки да запазят крехкия си аванс до финалната сирена.