Черно море Тича падна от Шумен във Варна след продължение

9

Черно море Тича загуби със 101:105 след продължение от Шумен във Варна в Националната баскетболна лига. Отборите изиграха интересен и оспорван мач, но шуменци показаха здрави нерви в края и измъкнаха победата. Те продължават да са в дъното на класирането с 4 победи и 19 загуби, а варненци са пред тях с актив 6-16. В следващия кръг Шумен гостува на Берое, а Черно море – на Академик Пловдив, пише BGbasket.

Равностойна първа четвърт и висока резултатност за двата отбора доведоха до резултат 28:28. През втората част ванрнеци се откъснаха далеч напред, но серия от 16:2 за Шумен в края на полувремето приближи тима само на две точки.

Темпото се запази и след подновяването на играта, като домакините имаха лек превес и останаха напред и след 30 минути игра за 74:69. Малко след началото на заключителната десетка Шумен обърна, а много равностойни минути до края доведоха до 90:90 и пет минути добавено време. Шумен поведе още в началото на продължението и не загуби инициативата до края на срещата, за да я приключи в своя полза.