Черно море Тича падна в гостуването си на Академик (Пловдив)

5

Черно море Тича загуби със 72:87 гостуването си на Академик (Пловдив) в първия си мач от 2021 г. И двата тима бяха без основни играчи, като за пловдивчани не се появи центърът Александер Гюнтер, но Черно море отново бе без Георги Боянов и Лъчезар Димитров.

След началните пет равностойни минути от двубоя, Академик взе аванс бързо към края на първата част, възползвайки се от неуспешните нападения на противника.

Във втория период Черно море на два пъти почти стопи изоставането си, след малко повече идеи в атака, но Академик бързо реагираше на всяко от тези доближавания на противника.

Сценарият се повтори и в третата част, като варненци отново стопиха само до 2 точки пасива си, но почти веднага получаваше тройки или кошове на бърза атака след свои добри такива.

И двата отбора правеха доста сериозен брой грешки в тези моменти, а както и във втория период, и в третия от две точки разлика тя стана двуцифрена в края на четвъртината.

В последната част всичко изглеждаше вече ясно, Академик поддържаше стабилна преднина от 14-16 точки и не се виждаше как този път Черно море ще навакса отново.

Томислав Минков бе топреализатор за победата с 14 точки за 17 минути, 12 вкара Николай Николов. Най-резултатния си мач в НБЛ до момента изигра Мартин Сотиров, който за 16 минути наниза 13 точки.

Академик спечели борбата и направи 10 асистенции повече от варненци, но и 22 грешки.

За Черно море завърналият се в игра Мартин Коцев се отличи с 15 точки и 11 борби, Александър Милов вкара 13.