Патрика обяви целите пред Черно море Тича. Ръководството обеща много изненади за публиката в “Конгресна”

683

През новия сезон имаме по-големи амбиции и изисквания от миналата година, каза на пресконференция преди гостуването (събота, 18 ч., Правец) на Черно море Тича на Академик (София) в първия кръг от надпреварата в Националната баскетболна лига (НБЛ) наставникът на варненския тим Галин Стоянов – Патрика. Той допълни, че със сигурност отборът е променен в сравнение с предишния шампионат. Според специалиста отборът във времето ще показва все по-голямо израстване. Стоянов коментира, че във всеки мач Черно море Тича ще излиза за победа.

Патрика направи и анализ на отборите преди първенството. “Фаворитите са ясни – това са финансово обезпечените отбори като Левски Лукойл, Балкан, Рилски Спортист, Берое и Академик (Пд). Те могат да си позволят доста добри чужденци. Стигаме до един Спартак (Плевен), който събра много качествени и силни български баскетболисти. Ние сме заедно с Ямбол, Черноморец (Бургас) и Академик (София). Но това сме отбори, при които ще е много важна мотивацията и факторът домакинство. Със сигурност ще излизаме за победа във всеки един мач. Това ви го гарантирам. Знаете, че миналата година това ни помогна да бием отбор като Берое, например, така че защо да не се случи това и сега”, каза той.

“Надявам се опитните състезатели да успеят да помогнат на по-младите”, каза още треньорът. Според него отборът ще бъде все по-силен и по-конкурентоспособен с времето.

За подготовката на отбора Патрика добави, че този период е за различни експерименти. В отговор на въпрос доколко е готов тимът за началото на надпреварата в НБЛ, той каза, че това ще се види в мачовете. Имал е желание да привлече популярни играчи в състава, но изведнъж инвестициите в това начинание са станали твърде високи. Затова той се спрял на настоящия състав с опции за надграждане. Той обаче бе категоричен, че при равни оферти, ухажваните играчи със сигурност щели да избират варненския клуб, но големите бюджети на останалите тимове са накланяли везните към тях.

За новия сърбин Коча Йовович треньорът каза много добри думи. На този етап това ще е съставът, на който ще се разчита.

През новия сезон „Черно море Тича“ ще играе домакинските си срещи в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта, което не се е случвало от няколко години. Първото ще е на 10 октомври (четвъртък) от 18 ч.

От клуба призоваха публиката да подкрепи отбора в първенството, като обеща страхотни забавления за зрителите, като голяма част от тях са взаимствани от чуждестранни и по-напреднали първенства от българското.

„Най-добрата новина е, че клубът е спасен. Вече има официално спонсор, което гарантира участие в мъжкото първенство. Нещата във варненския баскетбол са нормализирани“, посочи и Георги Ганчев – президент на „Черно море Тича“. Варненци бяха в изключителна финансова криза, но успяха да излязат от нея. Има официален спонсор, чието име на този етап не се коментира. Клубът е напълно обезпечен финансово.

 

Съставът на „Черно море – Тича“: 1. Михаил Молдов (гард, 193 см, 85 кг), 4. Пламен Алексиев (гард, 180 см, 75 кг), 5. Николай Георгиев (център, 205 см, 101 кг), 7. Симеон Илиев (крило, 204 см, 98 кг), 10. Веселин Георгиев (крило, 192 см, 92 кг), 12. Мартин Стефанов (крило, 203 см, 92 кг), 13. Александър Стойков (крило-гард, 197 см, 82 кг), 14. Кристиян Кръстев (крило-център, 200 см, 98 кг), 23. Мартин Йорданов (крило, 207 см, 104 кг), 26. Коча Йовович (гард, 187 см, 82 кг), 29. Цветомир Куртев (гард, 195 см, 94 кг).