Черно море Тича навакса 13 пасив в последната част и би Ямбол със сирената като гост

32

Тройка със сирената донесе инфарктен обрат на Черно море Тича в Ямбол в мач от 23-ия кръг на Националната баскетболна лига. Варненци биха с 89:87. Срещата мина през много обрати, за да се стигне до по-силните последни минути за варненци. Те вече имат 6 победи и 15 загуби, а днешният им съперник е със 7-15. В следващия кръг „моряците“ нямат мач, а Ямбол гостува на Берое, пише BGbasket.

В много равностойна и резултатна първа четвърт домакините имаха лек превес през цялата ѝ продължителност и след нея водеха с 29:26. До средата на втория период Черно море успя да настигне съперника и да обърне резултата и на свой ред остана с малка преднина, за да затвори полувремето при 46:45.

Отличен трети период за домакините ги изстреля далеч напред в резултата. Тимът заигра много силно в защита и лимитира съперника си до 14 точки в рамките на частта, като вкара 28 за 73:60 след 30 минути. „Моряците“ обаче не се бяха отказали и бързо стопиха разликата със серия от 15:6.

Малко след това, при по-малко от три оставащи минути, резултатът бе изравнен при 85:85. След дълга точкова суша Мартин Йорданов вкара един от два наказателни удара, за да изведе Черно море с точка напред. Тач Ънру наниза и тройка за варненци, за да направи разликата четири точки, а въпреки че вкараха последния кош за мача, ямболии нямаха време за обрат.

Тач Ънру се отличи с 26 точки и 5 борби за победителите, а Лъчезар Тошков добави 17 плюс 5. С 12 точки и 6 борби завърши Мартин Йорданов.

За Ямбол Трей Сампсън регистрира 24 точки и 6 борби, а с 21 точки и 7 асистенции се включи Георги Герганов.