Черно море Тича иска спиране на баскетболното първенство

14

Изпълнителният директор на баскетболния Черно море Тича Саша Топчов бе категоричен в интервю за Дарик радио и dsport, че първенството в Националната баскетболна лига трябва да бъде прекратено незабавно заради пандемията COVID – 19. Той сподели, че вече е преживявал подобни извънредни положения в родната Сърбия. Топчов говори и за предприетите мерки в западната ни съседка, които са по-строги, отколкото у нас.

„Според нас първенството в НБЛ трябва да спре незабавно. Аз вече преживях такива ситуации с извънредни положения. Преживях и война, и бомбардировка в Сърбия. Зная за какво става въпрос.

Момчетата от отбора тренират индивидуално в домашни условия. Това е единственият вариант. Получават наставления от страна на треньорите. Опитваме се, доколкото можем да провеждаме някакъв тренировъчен процес, съобразен с извънредните мерки. На състезателите е изплатен абсолютно всичко до края на този месец . В средата на следващия ще имаме управителен съвет чрез скайп връзка, на който ще коментираме как ще се процедира от тук нататък. Иначе получихме гласуваната от общината сума за клуба, с която покриваме старите задължения от началото на сезона”