Черно море Тича загуби от Рилски спортист във Варна

12

Рилски спортист записа хубава победа над Черно море Тича като гост, с 95:64, като това е шести пореден успех за самоковци, които нямат загуба след първи кръг на НБЛ.

В групата на Галин Стоянов попаднаха голяма част от юношите на Черно море, а заради различни контузии отново не играха Георги Боянов и Мартин Коцев, а основният гард на тима Лъчезар Димитров също пропусна мача, като на мястото му титуляр стартира Михаил Молдов.

В игра за Рилски се завърна Тихомир Желев, за първи път от ноември насам, след месец и половина отсъствие, за втория си мач от сезона.

Въпреки всички проблеми, варненци имаха импулс в играта си в първите минути и дори водеха в резултата. Рилски спортист обаче бързо намери ритъм и обърна в своя полза, а до края на първата четвърт водеше вече с 24:20.

И двата тима се радваха на добри проценти, като тези на самоковци се качиха през втората четвърт. Те направиха силна серия от 8-0, която вече даде курса към солидния аванс на почивката – 49:35.

Рилски започна лежерно второто полувреме и позволи разликата да падне под 10 точки, но и това не се задържа дълго. До края на третата част Галин Стоянов започна да пуска един по един юношите на пейката, хвърлиха много сили, но без особен резултат.

В началото на последната част разликата вече гонеше 30 точки, което остави двата състава да доиграват финалните минути.

В последните три минути и половина, вече при 33 точки разлика, започнаха да се появяват и юношите на Рилски – първо Георги Адирков, а след това и Борислав Николов.

Павлин Иванов записа 20 точки за 24 минути, 20 вкара и Трей Портър, с 11 борби. Всеки от състава на Рилски успя да отбележи поне един кош от игра.

За Черно море никой не регистрира двуцифрен актив, а Мартин Йорданов и Любомир Керемедчиев се отчетоха с по 9.