Черно море Тича загуби от лидера във Варна

9

Баскетболният Черно море Тича очаквано изгуби от най-добрия наш отбор в момента. Варненци паднаха от Рилски спортист с 59:108 (14:33, 14:26, 16:27, 15:22) в мач от елитното първенство в зала “Христо Борисов” във Варна.

Така Рилски спортист официално е победителят в редовния сезон на НБЛ. Самоковци записаха осма поредна победа и вече са с актив 20-2. Дори и на теория те не могат да бъдат изместени от първото място в класирането, осигурявайки си домакинско предимство до края на плейофите. Варненци пък са на последно място с 2-20.

Преди последния кръг на 17-и април и двата отбора имат да изиграят отложени мачове – Рилецо ще срещне Спартак в Плевен на 14-и, а Черно море ще гостува на Черноморец на 15-и.

Стабилна и игра на Рилски спортист от самото начало доведе до непрестанно увеличаване на разликата, която на моменти стигна до над 50 точки.

Ситуацията за варненци бе усложнена и от отсъствието на Мартин Коцев и наказания за един мач Георги Боянов. В игра за три минути беше капитанът Пламен Алексиев. Единствен в тима с двуцифрен актив беше Мартин Йорданов – 10 точки и 4 борби, а по 9 вкараха Веселин Георгиев и Мартин Стефанов.

За победителите шестима завършиха с двуцифрен актив, като Алекс Симеонов записа 20 точки и 7 борби, а 18 плюс 6 регистрира Николай Георгиев.