Черно море Тича загуби от Левски със 72:101 у дома

5

Левски победи при гостуването си на Черно море Тича във Варна със 101:72. Мачът не бе никак лесен за „сините“, въпреки солидната разлика в края, съобщава BGbasket.com.

Срещата бе изтеглена от 10-ти кръг на НБЛ, който по програма трябва да се играе на 29-30 декември.

Черно море направи всичко по силите си, за да се противопостави на класния съперник и го стори в първата част, когато нито един от двата състава не можеше да вземе преднина и да стигне до разлика.

Чак в края на десетката Левски поведе с 6 точки, които успя да увеличи до двуцифрен аванс в началото на втория период. Битката продължи здраво, но силна серия на гостите в последните минути от първото полувреме им позволи да се откъснат сериозно напред.

Почивката дойде при 33:51, за да даде малко спокойствие на Левски.

Черно море обаче се мотивира повече на почивката и бе напълно равностоен в третия период, за да завършат наравно в него двата тима, но без да се мръдне дистанцията помежду им.

Въпреки подкрепата и от трибуните в зала „Христо Борисов“, домакините свършиха сили в последната част, когато авансът на Левски вече мина 20 точки.

Левски се радваше на страхотен процент на стрелба и се възползваше по най-добрия начин от грешките на младите баскетболисти на противника, за да трупа методично преднината си.

Така за първи път този сезон „сините“ миниха и кота 100.

Чавдар Костов записа 22 за успеха на Левски, 21 добави Ивица Радич с 13 борби, а 18 вкара и Венци Петков. 12 точки и 10 борби регистрира Цветомир Чернокожев.

За домакините по 12 вкараха Веселин Георгиев и Михаил Молдов, по 10 добавиха Венелин Христов, Мартин Коцев и Мартин Тодоров.

В последните две минути дебют за Черно море направи и още един талант от школата на тима – Николай Димитров.