Черно море Тича загуби от Левски на старта на баскетболното първенство

2

Снимка: НБЛ

Черно море Тича загуби на старта на новия сезон в Националнта баскетболна лига от Левски във Варна с 66:94.

За домакините на терена не се появи Тач Ънру, който се възстановяваше от контузия, а пък за столичния отбор всички състезатели успяха да запишат игрови минути, съобщава BGbasket.

Във втория кръг от първенството пък Левски ще приеме Балкан, докато баскетболистите на Кирил Болшаков ще гостуват на Ямбол.

Съставът на Димитър Ангелов започна убедително срещата и още в първите 4 минути от срещата направи серия от 12:2. Тимът от Варна успя да влезе по-уверено в мача, но последва нова серия от 11:3 в полза на „сините“, която им осигури и спокойната преднина от 15 точки в края на първия период – 26:10.

Съвсем друго лице показаха „моряците“ през втората четвърт след добри изяви на Марин Маринов, Мартин Йорданов, Къртис Джоунс и Михаил Молдов. За съжаление на домакините обаче Маринов натрупа бързи 4 лични нарушения на сметката си в рамките на 9 минути и го пратиха на пейката. Солидната преднина за Левски се запази и до почивката, като разликата дори скочи до 20 точки – 49:29.

След подновяването на играта баскетболистите на Кирил Болшаков се противопоставяха на противника в отделните части, но Алан Арнет, Алекс Симеонов и Джон Флорвиъс не позволиха разликата да падне и за секунда. Така до края на двубоя преднината на сините продължи да се увеличава, а Черно море Тича не успя да намери противодействие срещу противника.

Алън Арнет показа реализаторските си умения и записа на сметката си за успеха 24 точки и 8 борби. Алекс Симеонов допринесе с 23 и 6 борби, Джон Флорвиъс оформи дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби, а Златин Георгиев наниза 11 точки и хвана 6 борби.

Къртис Джоунс блесна в дебюта си за Черно море с 30 точки. Мартин Йорданов добави още 12 точки и 6 борби.