Черно море Тича би убедително и е на финал при 19-годишните. Трима с “дабъл-дабъл”

47

Черно море Тича резонно стигна до финал в турнира за Купата на БФБаскетбол при юношите до 19 години след убедителна победа с 91:71 в първия полуфинал срещу Шампион 2006 на турнира в Шумен, пише BGbasket.

Безапелационният лидер в Източната Елитна група нямаше никакви проблеми и още през първото полувреме реши нещата в своя полза. През второто имаше и доста брак, но дистанцията между двата тима се запази до края.

На финал варненци чакат победителя от БУБА Баскетбол и домакина на Купата Шумен.

Разликата се получи от самото начало, перфектно за варненци, които тръгнаха с 12-0, а след това с лекота бележеха от всички позиции, за да поддържат аванса си. Шампион успя да реализира първи кош чак в средата на първата част, но с 4 тройки не позволи дистанцията да се увеличи още повече.

Серия от 9-0 на старта на втората част за Черно море обаче направи разликата 20 точки – 39:19, и оттам без проблеми държеше аванса си повече от солиден.

—–

Имате абсолвентски празник? Професионалистите от Фотостудио “КЛАСИК” ще запечатат най-запомнящите се моменти. Възползвайте се от промоцията до края на април

——

Второто полувреме стартира с куп грешки, като и двата състава имаха трудности да запазят концентрация при голямата разлика. 20-е точки се запазиха и до последния сигнал.

Трима играчи на Черно море отчетоха “дабъл-дабъл” – Александър Кръстев с 19 точки и 10 борби, 15 точки, 10 борби и 6 откраднати топки добави Мартин Стефанов, а 10 точки и 10 асистенции – Цветан Савов. Още 15 вкара Александър Стойков, а 14 – Михаил Молдов.

За Шампион Константин Паисиев приключи с 14 точки, по 12 допълниха Алън Куршумов и Хасан Чауш.