Черно море Тича бе на крачка от успех над Берое, но загуби в последните секунди

26

Берое изкопчи много мъчна победа в неособено красив мач срещу Черно море Тича във Варна с 80:76, съобщава BGbasket.

Успехът бе важен за старозагорци в битката за четвъртото място в НБЛ, която продължава.

Черно море от своя страна изигра пореден мач, в който можеше да спечели до последно, но малко не достигна на варненци, които остават твърдо последни в класирането.

Берое отново бе без Ники Стоянов и Станислав Ваклинов, както и без Джими Гавин, а Черно море без Александър Милов и Пламен Алексиев, но в игра се завърна Мартин Коцев.

Черно море започна и този мач по-добре от съперника, като поведе в резултата, а Берое на противоположния полюс бе много неорганизиран и разконцентриран на старта.

Александър Стойков вкара първите 10 точки за варненци, преди Берое да навакса по-голяма част от изоставането си. Въпреки това първите минути бяха много измъчени и слаборезултатни, без отборите да прилагат особено агресивна защита.

Въпреки че води с до 7 точки през първата част, Черно море имаше само една преднина на края ѝ – 20:19.

Кей Джей Фейгън продъжи добрите си изяви за Берое и на старта на втората част даде за първи път преднина на гостите в този двубой.

Американският гард вкара три поредни тройки в първите две минути от четвъртината, а старозагорци се възползваха отлично от стреснатия си противник, за да вземат от страна аванс от 7. Разликата продължи да расте и в средата на втория период вече бе двуцифрена след мощна атака на Берое и много пасивност в защитата на домакините.

Черно море не можеше и да вкара, като за пет минути реализира 1 точка и така разликата подгони бързо 20.

Берое върна жеста и от своя страна не реализира кош в последните близо четири минути от полувремето и така дистанцията падна до 12 – 32:44.
Фейгън бе вкарал 18 до почивката, а за варненци Боянов имаше 13.

Второто полувреме скоростно върна интригата със серия от 14-0 за Черно море за три минути и половина, което направи нов обрат на резултата.
Берое обаче продължи с тройките, за да си върне водачеството малко след средата на третия период. Играта тръгна кош за кош, преди отново в последните две минути от частта резултатността да падне рязко. В тях падна една-единствена точка, а Черно море бе само с две назад на старта на финалната десетка – 54:56, след като навакса 18 пасив от втората четвърт.

Нещата за Берое обаче не изглеждаха много добре, тъй като с по 4 фаула вече бяха Павел Маринов, Симеон Илиев и Костадин Лазаров.

И четвъртата част не бе никак добра за гостите, които нямаха кош от игра 5 минути и половина, в които Черно море се възползва по най-добрия начин и не просто поведе, а дръпна с цели 12 напред.

Берое не се отказа да търси своето и за пореден път в мача имаше серия – този път тяхна от 12-0. Резултатът бе изравнен до 73:73, с 90 секунди до сирената.

Александър Стойков изведе пак Черно море напред с тройка, а Кейлъб Бишъп върна две точки за старозагорци.

В решаващите последни моменти юношите Михаил Комбаков и Дамян Минков отбелязаха решаващи наказателни удари, с които в крайна сметка донесоха и победата на Берое, докато Черно море сгреши в заключителните си 2 атаки.

Фейгън вкара 28 за Берое, 13 добави Седариан Райнс, Дамян Минков – 11 с 8 борби.

За Черно море Георги Боянов завърши с 29 точки и 11 борби, 18 вкара Александър Стойков и 10 с 14 борби – Терънс Томпсън.