Черно море падна от Балкан у дома (СНИМКИ)

0

Балкан постигна втора поредна победа при гостуването си на Черно море с 66:54. Това бе най-слаборезултатният мач този сезон в НБЛ, като и двата отбора имаха ужасен процент на стрелба, особено за три точки. Гостите от Ботевград доминираха тотално в подкошието, където сериозно се усети липсата на Александър Янев. Звездата на Черно море замина за гръцкия Кавала след края на турнира за Купата на България, и сега варненци за първи път усетиха липсата му. За сметка на това, в тима на Балкан се завърна Айзея Мартин, като американският център пропусна Купата, без резонно обяснение, но днес бе на терена.
Черно море не успя да използва инерцията от третото място на Купата, и без Янев, се видя, че има да търси още новото си лице. Васил Кьосев стартира добре мача, с 10 точки и пет борби само през първото полувреме, но си остана с почти непроменен актив през второто. Първите 20 минути бяха сравнително по-равностойни, но след почивката Балкан изигра силна трета част, в която успя да вземе двуцифрен аванс. В четвъртия период разликата в един момент стана цели 20 точки, и въпреки пресата на Черно море, не се стигна до реална заплаха във финалните моменти.
23 точки, седем борби, четири асистенции и четири откраднати топки записа в актива си най-добрия за Балкан в мача Станимир Маринов. Димитър Маринчешки изигра силно второ полувреме за дабъл-дабъл от 10 точки и 13 борби. С 13 точки Георги Давидов бе най-резултатен за Черно море, с 12 точки и пет асистенции завърши Пламен Алексиев.
В следващия кръг Балкан приема Ямбол, а Черно море гостува на Спартак в Плевен.

 

Снимки ТУК