Трима от Черно море Тича под въпрос за мача с Рилски спортист

77
Галин Стоянов-Патрика

Баскетболистите на Черно море Тича посрещат носителя на Купата Рилски спортист в мач от 10-ия кръг на Националната лига. Двубоят в зала “Христо Борисов” е на 15 декември, събота, от 18 часа. Старши треньорът на “моряците” Галин Стоянов-Патрика отново има куп проблеми с контузени играчи, но е убеден, че момчетата му ще продължат възходящата линия на игра от последните срещи.

“На този етап отборът показва израстване – сподели Стоянов. – Доволен съм от момчетата и това, което показват на терена в последните срещи. Повечето от тях преминават през период на съзряване и тези мачове са голям плюс за тях. Определено включването на Пламен Алексиев изигра ключова роля както в мачовете, така и на тренировки. Той показа, че може да бъде лидер на по-младите си съотборници. Вижда се, че и Мартин Коцев подобрява своето представяне, тъй като не се разчита само на него при изнасянето на топката. Да можехме и да спечелим последния мач, но не се получи. И след влагането на толкова усилия сега си плащаме. Георги Боянов получи разтежение, Цецо Куртев обърна глезен, а Мартин Йорданов има силни болки в гърба. И тримата не са тренирали през седмицата с отбора, но ще видим дали ще могат да влязат в двубоя с Рилски спортист”.

За предстоящия двубой Стоянов коментира, че въпреки че Рилецо освободи един от чужденците си, продължава да е един от най-добрите тимове в България. “Загубата миналия кръг в Ямбол ще ги амбицира още повече. Познавам отлично Людмил Хаджисотиров и знам, че няма да ни подценят. Във Варна ще дойде един отбор, жаден за победа и да продължи битката си за по-предно класиране в плейофите. Реалисти сме, че трудно можем да им се противопоставим, но това не означава, че се предаваме. Ще се борим и не се знае, може и да поднесем изненада”.

Тежкото крило Георги Боянов, откакто е в редиците на „моряците“, се превърна в най-добрия борец за тима в подкошието и почти във всеки двубой завършва с дабъл-дабъл. „Въпреки че изпитвам още болки, се надявам да играя в съботния двубой. Ръководството ще прецени дали мога да се включа, за да не направим някоя глупост от невнимание – сподели Боянов. – Като цяло се радвам, че успявам да помогна на отбора в тази трудна ситуация, в която се намира. Винаги съм знаел, че варненската школа е подготвяла отлични баскетболисти, но сега виждам това с очите си. Хората в залата ни подкрепят, въпреки това, че нямаме още победа през сезона, а реакцията след последния мач бе показателна – поздравяваха ни, сякаш наистина бяхме победители. Трудно можем да се борим с останалите тимове с бюджетите им, но мисля, че вече успяваме да показваме много по-добри игри.“