Тодор Славов и ИУ-Варна са №1 на Варна за април

3

110Представители на четири вида спорт бяха избрани за №1 на Варна за април.

В анкетата за спортист на месеца журналистите определиха като победител Тодор Славов. Автомобилистът спечели възроденото рали „Варна“ и напълно си заслужи приза в допитването. За пилота гласуваха осем представители на медиите, а по един вот отиде за тенисиста Петър Несторов и състезателката по ушу Ани Станева.

Баскетболният тим на Икономически-университет-Варна бе почти единодушно избран за отбор на април. Играчите на Петко Делев направиха за втора поредна година дубъл, спечелвайки първенството на „А“ група и турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол. Само един от журналистите посочи юношеският футболен тим на Черно море за победител в допитването.

Лекоатлетката Зорница Нейкова пък грабна приза за спортист на Спортното училище „Георги Бенковски“. Талантливата състезателка на Черно море-Атлетик спечели златни медали на 100 м и 4х100 м, както и сребро на 200 м от мемориала „Огнян Илиев“ във Варна. Гласове в тази графа имаше и за състезателката по художествена гимнастика Мадлен Сергеева.

В онлайн допитването в сайта на анкетата победител стана ветроходецът Даниел Николов от Черно море-Бриз. Той спечели златния медал в клас „Лазер Стандарт“ на регатата „Бриз пролет“.

Наградите на победителите бяха връчени в арт салона на Радио „Варна“ от главния експерт в отдел „Спорт“ към общината Кристияна Генчева.