Титла за Черно море-Одесос в „А“ група

0

 

Баскетболистките на Черно море-Одесос спечелиха титлата в женската „А“ група за сезон 2011/2012. Това стана факт след победата като гост на Академик Пловдив с 80:56. Така, въпреки че остава да се изиграят три отложени мача, варненки не могат да бъдат изместени от върха, каквото и да се случи в тях. Те имат 7 победи и 3 загуби в актива си. Пловдивчанки пък ще останат втори, след като няма дори теоретичен шанс да бъдат изместени от третия НСА. На последно място ще завърши Миньор.
Състезателките на Венцеслав Гечев бяха по-добрият отбор още от първите минути. Те бяха силни в защита и позволиха на съперника си да вкара едва 14 точки през първата четвърт, а това им даде възможност да се откъснат с 24:14. Двуцифрената разлика се запази през цялата продължителност на втората четвърт, а след силна серия на гостите в края й вече беше цели 18 точки за 42:24.
След подновяването на играта отборите бяха равностойни, но това работеше в полза на Черно море, тъй като авансът от 17/18 точки на тима се запази, а времето до края бързо изтичаше. След 30 минути игра резултатът беше 60:41, а победителят в голяма степен ясен. До края в един момент авансът на варненки стигна 28 точки.
Борислава Христова бе най-резултатна за победителките с 21 точки, към които добави 9 борби и 5 откраднати топки. Радина Кордова се включи с 18 точки и 8 борби, а 13 точки, 7 борби и 5 откраднати топки добави Ива Костова, съобщи bgbasket.com.