Съдии помогнаха за победа на Берое във Варна

49

Берое взе 13-а си победа за сезона в НБЛ, в последния кръг от второто завъртане, след 89:79 като гост на Черно море Тича. За успеха на гостите помогнаха и съдиите с някоои от отсъжданията си в края на двубоя.

Във Варна почетоха Коби Брайънт по начина по който го сториха и колегите им в НБА – като не играха в първите 24 секунди от своите нападения. Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов излезе с потник на Коби.

В края на първата част дебют в официален мач за Берое направиха и Павел Маринов, и Павлин Иванов, като и двамата успяха да се разпишат бързо в коша на съперника. Иванов наниза бързо три тройки, за да покаже, че не е загубил формата си за месеца, в който бе без отбор.

Въпреки превъзходството на Берое, старозагорци така и не успяваха да вземат по-сериозна преднина. През по-голяма част от втория период гостите бяха напред със 6-8 точки, но се затрудняваха срещу силната игра на Божидар Аврамов и Симеон Илиев.

Черно море се бореше добре и само по-стабилният процент даде аванс на Берое на почивката – 45:39.

Гостите най-после взеха и задържаха двуцифрена преднина в първите минути от второто полувреме, но битката продължаваше по целия терен. Берое сам си правеше играта сложна на моменти, а и грешките се трупаха, нетипично за опита на старозагорци.

Нямаше как класата обаче да не наклони везните, и макар и мъчно, разликата се вдигаше. Последните попълнения на Берое Павлин Иванов и Седериън Райнс бяха в основата на това тя да стане и 15 във втората половина от третата четвърт.Последователни грешки и пропуски отново позволиха на Черно море да свали наполовина пасива си, и преди последната четвърт варненци все още виждаха своя шанс – 60:68.

Павлин Иванов се оказа твърде трудна задача за опазване от домакините и гардът продължи да ниже точки, за да има малко спокойствие в лагера на гостите.

До края на двубоя не се размина и без нерви, като пълната зала “Христо Борисов” реагира бурно на някои отсъждания, но все пак Берое съхрани десетината точки преднина до финала.

Иванов завърши с 23 точки за 28 минути на терена, като бе 7/10 от тройката. Павел Маринов завърши със 7 точки за 16 минути.Остин Прайс добави 17 точки, а Рейнс – 14.

Симеон Илиев вкара 22 точки и 9 борби Божидар Аврамов завърши с 18 точки, 6 борби и 8 асистенции.