Страхотна победа на Черно море Тича над Спартак (Пл) в Двореца! Двама играчи с дабъл-дабъл (ВИДЕО)

74

Баскетболният Черно море Тича постигна победа №2 за сезона след 88:81 срещу Спартак Плевен.

Пред своя публика в ДКС решаваща за успеха в един иначе сравнително равностоен мач се оказа третата четвърт, където варненци взеха превес, а съперникът не предложи достатъчно аргументи за обрат. За Спартак поражението бе четвърто поред, като плевенчани са само с един успех дотук, съобщава BGbasket.com.

След като не играха срещу Ямбол, за Спартак се завърнаха Герасим Николов и Денислав Вутев. За Черно море мача изнесоха отново опитните баскетболисти на Галин Стоянов.

Първата четвърт премина в страхотно надвкарване, като и двата отбора имаха отлична успеваемост. След дузина смени на водачеството и без никой да поведе с повече от 3 точки, след 10 минути резултатът бе равен – 24:24.

Пламен Алексиев се появи в игра в края на първата част, но още в началото на втората напусна накуцвайки терена и повече не влезе.

И втората четвърт продължи по същия сценарий, без никой да успее да наложи волята си и на почивката Черно море имаше аванс от 45:43.

Варненци обаче стартираха ударно второто полувреме и изиграха страхотна трета четвърт, в която бавно и методично увеличиха преднината си, докато тя стигна 10 точки 2 минути преди края на частта.

Черно море с прекрасен процент на стрелба задържа до 66:58 преди финалния период, докато успеваемостта на Спартак падна значително, като гостите имаха и някои нерезонни стрелби, за да се озоват догонващи.

В последната част Спартак се опитваше да навакса, но разликата не падна под 5, а бързо в тези моменти домакините си връщаха аванса и не се видя реален шанс за успех.

Джими Гавин завърши с 26 точки и 10 асистенции, а всички титуляри записаха двуцифрен актив. Симеон Илиев приключи с дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби. От младите играчи на “моряците” игра само Мартин Стефанов, вкарал 7 точки.

Николай Маринов и Димитър Маринчешки бяха топреализаторите за Спартак – първият с 23 точки и 7 асистенции, а Маринчешки с 22 точки и 8 борби.