Сашо Янев продължава да е №1 у нас

1

Въпреки че кара четвърта седмица в Гърция, бившият баскетболист на Черно море Александър Янев продължава да е номер 1 по коефициент на полезност в Националната лига на България. Националът премина в гръцкия Кавала след 18-ия кръг и вече три мача съотборниците му трябва да се справят без него. Янев напусна страната ни с коефициент от 21,3 средно на мач, който все още не може да бъде достигнат от неговите преследвачи. Втори с 19,4 е Аарън Харпър от Левски, а трети – Джон Офуегбу от Ямбол с 18,8.
Сашо е на водещи позиции и в други две класации. Той е трети най-резултатен в баскетболната лига със 17,7 точки средно на мач. Лидер по този показател е Аарън Харпър с 20,6, а втори е Мартин Дурчев от Ямбол с 18,1. В класацията на борците под коша Янев също е трети. Той има средно по 8,9 спечелени топки по време на мач, а пред него са Васко Евтимов от Левски с 11,5 и Кирил Павловски от Черноморец с 10,2.
Един от настоящите играчи на „Черно море“ пък е в топ 5 по асистенции след 21 изиграни срещи. Пламен Алексиев има 4,4 завършващи подавания на мач. Първи тук е Брандън Хийт от ЛУКойл Академик с 5,8, втори – Юлиан Радионов (Ямбол) с 5,3, а трети и четвърти са Бранко Миркович (Рилски спортист) и Александър Дяковски (Спартак Плевен) с по 4,9.