Сашо Янев засипа с похвали родния си клуб. Удо: Баскетболът се завърна във Варна

17

Снимка: НБЛ

Баскетболистът на Рилски спортист Александър Янев бе приятно изненадан от атмосферата в залата във Варна по време на двубоя срещу Черно море Тича, спечелен от неговия тим, пише BGbasket.com.

„Получи се много добър мач, много интересен и за публиката. Бях много изненадан, че залата беше пълна до горе, това е много хубаво за варненския баскетбол. Вижда се много голямо развитие и много голям напредък на отбора на Черно море и това много ме радва, защото аз съм си от Варна“, заяви Янев.

„Получи се хубав мач, излязохме победители, ние бяхме и фаворити в този мач. Но първенството е много дълго и ще има много интересни мачове занапред“, добави той.

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели впечатленията си след трудната победа като гост на Черно море Тича:

„Много труден мач. Очаквахме това нещо, отборът на Варна играе много добре от началото на сезона, за което го поздравявам. Баскетболът се е завърнал във Варна. Хубаво беше да видим препълнена зала, с агитка, започва да прилича като на едно време. Но това е следствие и на добрата им игра – това, което показват от началото на сезона.

Ние имахме много труден мач в сряда и дълго пътуване и естествено, се притеснявах дали ще можем да съберем енергията и усилията за всичко, което е нужно, за да спечелим този мач. Но в по-голямата част използвахме опита си, като гейм план доста от нещата станаха.

Единствено не съм доволен, че сме направили 22 технически грешки, но това го отдавам до голяма степен и на умората, която имаше, и на агресивната игра на Варна с пресираща защита и пълни смени. Радвам се, че след такава трудна ситуация отборът се обедини и игра стабилно, кораво, умно в по-голямата част и мисля, че заслужено спечелихме, след като сме водили 35 минути.“