Патрика каза от кое е доволен и кои са били двата големи проблема на тима

20
Галин Стоянов-Патрика

Треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов оцени борбеността на играчите си в двубоя срещу Балкан. Въпреки старанието си, неговите момчета отстъпиха на вицешампионите със 79:99 у дома.

“Добър за публиката мач, определено беше резултатен. В края на срещата дори успях да пусна някои от играчите, които получават по-малко игрово време. Като цяло най-големият проблем се оказа играта ни в подкошието. В защита нямахме много варианти да спрем Гаврилович и Хопкинс, като и борбите на Гаврилович в нападение са 7 от общо 14, което е огромен проблем за нашия отбор. Те имат 17 точки при втори шанс и дойдоха най-вече през второто полувреме”, анализира представянето на Черно море Тича треньорът Галин Стоянов.

“Другият проблем е, че ни вкараха на контраатака 29 точки. Ние нямаме супер нападение и всяка грешка се наказва. Доволен съм от борбеността, защото в един момент, ако не се лъжа 3 минути преди края на мача разликата бе само 10-11 точки. Това не бе лошо за един отбор, който е лишен от основни играчи като Цецо Куртев,  Мартин Стефанов и Кристиан Кръстев. Не можем да очакваме от 17-годишния Мартин Йорданов да изнесе толкова голяма тежест”, каза още наставникът на варненци.

“Започнахме добре мача. Успяхме да направим няколко контраатаки и си подавахме добре в подкошието. Това доведе до малка разлика в резултата на полувремето. В третата част винаги имаме проблем с влизането в двубоя, сякаш сме поомекнали или се движим по-бавно. Оттам се отвори голяма разлика. Четвъртата част се доближихме на 10 точки с шанс да се закачим в мача, но не успяхме да се справим”, заяви Мартин Коцев след като остана в игра 33 минути срещу Балкан.