Патрика: Гордея се, че момчетата бяха с главите си. Добре е акълът да е първи, сърцето второ

62

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрик коментира успеха на своя тим срещу Спартак Плевен в НБЛ така:

“Някои от нещата, които бяхме предвидили в защита, се получиха, за сметка на други. Маринчешки преподаваше. Имахме идеи откъде да помагаме, но Коев игра 39 минути, а много е трудно да помагаш на много добър стрелец. Друга задача бе да ограничим вкарвачите им, успяхме с Мартин Маринов, Константин Коев, Николай Титков. От страна Ники Маринов е модел за подражание, уникален мотор на отбора и Маринчешки ни създаваха огромни проблеми. Но не беше целият отбор, ако вкарваха всички, по 110 точки и трудно щяхме да ги бием.”

“Искам да отлича Симеон Илиев, който игра с болки в кръста. Джими Гавин е отговорен за 46 от нашите 88 точки. Ники Георгиев и Веско Георгиев също имаха важни изяви. Гордея се, че момчетата бяха с главите си. Добре е акълът да е първи, сърцето второ. Имаме резерви в агресията и енергията си.”

“Младите трябва да си заслужат шанса на тренировка, ако ги виждате на терена, значи са заслужили. И колко време са на терена зависи от тях. Така ще е оттук-нататък. Тези, които се раздават на 100% ще получават и минути, и ще са на игрището. Които не го показват, те да му мислят.”