Любо Минчев повика трима варненски баскетболисти в националния

52
Любо Минчев

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любо Минчев се спря на 14 играчи за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световно първенство в Китай през ноември и декември. Както е известно, националите ни посрещат Босна и Херцеговина на 30 ноември в „Арена Ботевград“, а на 3 декември гостуват на Франция в Лимож.

Селекционерът не е направил промени и ще разчита на играчите, които се представиха фантастично в предния прозорец и победиха Франция с Никола Батум и Нандо Дьо Коло в Ботевград. В състава са и трима варненски баскетболисти – Божидар Аврамов, Николай Стоянов и Александър Янев.

В тима се завръща капитанът Чавдар Костов, който вече е възстановен от травмата и се представя на познатото високо ниво в Македония. Включени са и играещите в клубове от Евролигата Дий Бост (Химки) и Александър Везенков (Олимпиакос).

Ето и 14-те, които Минчев повика за мачовете:

Чавдар Костов (Работнички)

Павел Маринов (Каен)

Александър Везенков (Олимпиакос)

Дий Бост (Химки)

Божидар Аврамов (Левски Лукойл)

Станимир Маринов (Клуж)

Николай Вангелов (Асиджеко Пиаченца)

Димитър Димитров (Балкан)

Александър Янев (Берое)

Христо Захариев (Левски Лукойл)

Станислав Ваклинов (Берое)

Николай Стоянов (Берое),

Венцислав Петков (Балкан)

Цветомир Чернокожев (Академик София)

„Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът има мач на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи“, коментира Минчев ситуацията с двамата баскетболисти. Все още има надеждата и двамата да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите, или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция.

Националите започват подготовка на 26 ноември.