Желев чака Рилски спортист да реши за трансфера му

0

Трансферът на Тихомир Желев в Рилски спортист все още не е на сто процента сигурен. Това призна баскетболистът на Черно море. Талантливият играч се броеше за сигурно ново попълнение на отбора от Самоков, но се контузи тежко по време на лагера на националния отбор в Правец и това поставя под въпрос евентуалното му преминаване в Рилецо. Гардът скъса ахилес, след което претърпя операция, и ще се възстановява между 6 и 8 месеца. „Контузията може и да повлияе на евентуалния трансфер. Всеки момент очаквам решението на Рилски спортист. Треньорът Росен Барчовски ми каза, че стои твърдо зад мен, така че се надявам всичко да е наред“, обясни Желев. Той добави, че офертата от самоковлии е била най-добрият вариант за него в България. „Нямах други оферти, а и реших да не чакам да дойдат такива, тъй като Рилски спортист бе най-доброто за мен. В този отбор поне знам, че ще имам достатъчно игрово време“, обясни състезателят.
В момента Тихомир се възстановява във Варна, като кракът му е със специална обездвижваща шина. „Самата контузия стана по време на тренировка. Получих една топка, тръгнах да пробивам и на първата крачка стана белята. В момента основно почивам, а до понеделник трябва да ми махнат конците. Ходя и на процедури в спортния диспансер. И преди съм имал проблеми с ахилесите. Наболявали са ме, но като загрея, се оправят“, коментира пред “Народно дело” 21-годишният баскетболист.
Той за втори път няма късмет с националния отбор. През миналото лято отново бе повикан от Росен Барчовски, но тогава отпадна от селекцията за европейското първенство, тъй като бе още много млад и без опит. Сега обаче се очакваше да е в основния състав за предстоящите квалификации, но контузията не му позволи.

 

Съжалява за случилото се с Черно море


Желев съжалява за разпадането на Черно море, чийто юноша е. „Бяхме добър колектив, тъй като сме заедно с почти всички момчета от малки. Последният сезон беше много добър. Въпреки сериозните финансови проблеми на клуба постигнахме добро класиране. Вярно е, че имаше и слаби мачове, но за важните срещи от турнира за Купата, както и в плейофите, бяхме на ниво и се представихме силно“, завърши Желев.