Дарин Великов: Важно е да отговорим позитивно на всички лоши неща

0

DSC03212След три седмици пауза заради мачовете на националният тим и финала за купата на България се подновяват срещите от Националната баскетболна лига. В третата фаза на шампионата Черно море Тича приема Левски Лукойл. Двубоят в зала „Христо Борисов“ е в събота, 10 март, от 18,30 часа.

Паузата в шампионата бе добре дошла за варненци, заради многото контузени играчи. „През този период на работа наблегнахме много на физическата подготовка – сподели старши-треньорът на „моряците“ Дарин Великов. – Постарахме се хората с контузии да бъдат възстановени. В момента на 100% не е готов само Ники Грозев. Той тренира вече, но все още изпитва болки в крака. Ще бъде в отбора за мача с Левски Лукойл, но няма да рискуваме здравето му. Хубавото е, че Веско Георгиев и Цецо Острев вече са много по-добре и ще вземат участие в мача в събота. Имаше време и за почивка и за тренировки. Доволен съм и за двете. След освобождаването на Драган Тубак вече сме един друг отбор и ни трябваше малко да свикнем с този състав, с който ще завършим шампионата. Това, което имахме като предвидено в тези 3 седмици, се изпълни и съм доволен, че момчетата се стараха в този цикъл от 20 дни, в който бяхме без игрови мачове“.

Великов е убеден, че на Черно море Тича ще се представи отлично в последните 8 мача от редовния сезон. “Много трудно можем да кажем предварително до къде ще стигнем в такъв мач срещу Левски Лукойл поради няколко причини. Отборът е селектиран с много състезатели, които са равностойни и с доста класни чужденци, а и допълнително привлякоха и нов играч. За нас обаче е по-важно да показваме лице, типично за Черно море Тича. Именно това ще изисквам от състезателите до края на редовния сезон – да не петним името на клуба, което е извоювал през годините и да играем по подобаващ начин. Трябва да отговорим позитивно на всички лоши неща, които ни се струпаха през целия сезон и да покажем една отлична игра”, коментира наставникът на Черно море Тича.

Вече месец с отбора тренира и младият Димитър Илиев, който направи отличен дебют за “моряците”. “Той тепърва навлиза в мъжкия баскетбол. Тренира с нас и аз още след първата му изява, казах че ще го оставя в отбора. Той е много трудолюбиво момче и отборен играч. Длъжни сме да даваме шанс на такива млади състезатели. В зависимост от развитието на мачовете ще преценим какво ще е игровото му време. За мен е важно, че попадна в една обстановка, в която не беше работил“, сподели Великов за Илиев.