Галин Стоянов-Патрика остава начело на Черно море Тича

35

Президентът на баскетболния Черно море Тича д-р Георги Ганчев заяви, че Галин Стоянов-Патрика остава начело на тима.

“Нямаме съмнения в него, ние си имаме програма и действаме по нея. Разбирам го, имаме и контузени състезатели, имаме и доста вътрешни проблеми за решаване,” заяви Ганчев за BGbasket.com за оставката на Стоянов, която не е приета от ръководството.

—————-
Efbet дава 200 лв бонус за нов абонат! Регистрирайте се за секунди тук. Не Ви трябва карта, за да залагате

—————-

“Има момчета, които възприемат като даденост, че играят за този отбор. Преди пет години, когато спечелихме купата, те нямаше да минават покрай пейката, играчи като Асен Великов и Пламен Алексиев се бореха за своите минути тогава. Те имат уникален шанс, от който не се възползват. Отношението им трябва да е съвсем различно,” продължи той.

Ганчев се лекува у дома от коронавирус, като призна, че не преминава никак леко през болестта. Той добави, че не са изключени и промени в състава на Черно море: “Има вариант, ние не сме благотворително дружество. Трябва да се полагат повече усилия, не само баскетболно, но във всяка една сфера на живота е така.”

“Галин Стоянов полага страшон много усилия. Има един нюанс, сравнявам го със Симеон Варчев навремето, Патрика има по-модерно отношение към състезателите, и трябва да има същото разбиране от тяхна страна. Но явно това не е за всеки. При Симо това нещо го нямаше. Аз може би съм малко по-друго поколение, но за мен е недопустимо отношението им към работата. Никой не иска да бием Левски с 20 точки в София. Но не може след загуба от равностоен съперник, да си щастлив, да отидеш на дискотека примерно казано, или да го забравиш след пет минути този мач.”

“Мисля, че Галин Стоянов и Дани Клечков са добър екип, работят здраво и денонощно мислят за баскетбол. Видя се миналата година с по-силния отбор, когато имаше повече пари, че победихме всички съперници, които бяха от нашия ранг. Ако са здрави Лъчо Димитров и Георги Боянов е съвсем различна ситуация вече. Хубаво е да обиграваме наши играчи в момента, защото след 2-3 години те ще изглеждат по друг начин. Както и да се подсилим, ние финал няма да играем. Не виждам значението, дали сме 5-и или 7-и. Ако не можем да се борим за четворката, няма смисъл да се купуват чужденци. Надяваме се от юношите, които сега влизат в мъже, от тях поне 3-4 да станат играчи,” допълни Ганчев.

Тази вечер Черно море излиза срещу Черноморец в Бургас от 19:00 часа.