Галин Стоянов: Не ни достигна опит във важен момент

10
Галин Стоянов

Черно море Тича загуби със 78:92 от Академик София първия си домакински мач. Треньорът на варненци Галин Стоянов – Патрик обясни пред BGbasket.com какво не достига все още на неговия тим.

“Не ни достигна опит във важен момент. В началото на мача определено стъписването беше много сериозно. При такъв старт с 23-8 е много трудно да се чувстваш комфортно. За съжаление в хода на срещата допускахме извънредно детски грешки в защита, които бяха наказани. Имахме проблеми с фокуса си на внимание. 19 борби в нападение са прекалено много, 21 точки след борби в нападение е ужасяващо.

Липсва ни самочувствие, липсва ни и опит. Липсваше ни и Веско Георгиев, който получи травма в кръста. Имаше проблем и нямаше как да продължи да играе. Като цяло проблемите с липсата на всеки по-опитен играч стават по-големи. Имаме все по-малко опции, с които да се противопоставяме истински. Днес, например едно момче на 16 години Мартин Йорданов игра 16 минути и има 11 точки. Но все пак е на 16 години, а не на 24 както са нашите противници. Това е голяма разлика.”, заяви пред BGbasket.com треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов.