Галин Стоянов: Българският баскетбол има нужда от Черно море Тича

44
Българският баскетбол

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов похвали отбора си след първата победа от началото на сезона. „Моряците“ се наложиха над Ямбол, а според наставника им това е доказателство, че българският баскетбол има нужда от варненския тим. Ето какво каза Стоянов след срещата:

„Играхме определено на приливи и отливи, но по-често на приливи, което се вижда от резултата. За мен като треньор е голяма чест да направя дебютната си победа в НБЛ срещу Иван Чолаков, който е легенда в българския баскетбол. Дотук свършва моята лична гордост.

Гордостта ми е с отбора, с духа, себераздаването и желанието. Дори и за момент не си помислиха, че могат да загубят мача. Независимо колко точки беше разликата, това е първият мач, в който в голямата му част играхме като отбор – в нападение и защита.

Не искам да споменавам никой, защото искам да спомена всички и да им благодаря. Показаха на Варна и на баскетболната общественост, че независимо в какъв състав и каква ситуация се намираме, ние никога няма да преклоним глава. Показахме, че българският баскетбол има нужда от Черно море Тича.“