Веско Георгиев: Мисля да поизненадаме всички, които ни отписват

5
Веселин Георгиев

Треньорите и капитаните на всички отбори в Националната баскетболна лига дадоха обща пресконференция преди старта на първенството утре. Ето какво казаха Галин Стоянов-Патрика и Веселин Георгиев от Черно море Тича.

“Идеята на всички, които работим в името на баскетбооа, е да го развиваме и да направим бъдещето му по-добро. Има отбори с много високи амбиции и класни състезатели, има и такива с повече млади. Дано всеки изпълни на максимум своите цели и амбиции. Важното е да работим за бъдещето на този спорт”, каза наставникът Стоянов.

“Важното е момчетата да израснат този сезон, защото им се дава шанс, който малко играчи получават. При всички положения ще им бъде от полза това, че миналата година изиграха няколко такива мача. Разликата е, че тази година ще играят цял сезон. Трябва да са подготвени, че те са хората, които трябва да изнасят мачовете, а не просто някакви помощни играчи. Това трябва да им се пречупи през главите. Патрика е един от най-правилните хора, който може да работи с младите играчи в нашия отбор. Той има подход, качества, знания и хъс. Мисля, че проведохме една добра подготовка. Имахме и няколко контроли, които бяха доста полезни. Не сме коментирали още ситуацията около капитана. За мен не е толкова важно. Тимът ми хареса най-много в контролата срещу Спартак, който не е никак лош като отбор. Ние се държахме като равен с равен. Разбира се, контролите нямат нищо общо с официалните мачове, но играхме добре срещу тях и аз съм доволен. Рилски спортист е абсолютният фаворит. Имат много опитни играчи, както и чужденци. Ако може да се представим достойно, това е което иска от нас треньора. Иначе в лигата, Левски са обичайните заподозрени от миналата година, Балкан също са на ниво, Рилски също смятам, че ще бъдат доста добри. Берое също. Според всички, ние сме последни, аз мисля да ги поизненадаме малко и дано се получи”, заяви капитанът на варненци Веселин Георгиев.