Борбен Черно море Тича не успя да изненада Балкан в Ботевград

15

Балкан спечели последния си мач преди паузата за националните отбори. На свой терен в „Арена Ботевград“ тимът победи Черно море Тича с 88:69, пише BGbasket.com. Отборът на Небойша Видич водеше през повечето време, но младият състав на варненци игра с много хъс и на моменти оказа сериозна съпротива на по-класния си съперник.

Победата бе четвърта за Балкан от пет срещи, докато Черно море е с баланс 1-4.

За отборите предстои пауза в първенството, като следващите им двубои са в началото на декември.

„Моряците“ започнаха мача с много енергия и желание, а благодарение на добрата си игра в подкошието и силния старт на Мартин Стефанов и Мартин Коцев, само за четири минути натрупаха двуцифрена преднина при 16:5. Постепенно обаче домакините заиграха по-добре и след тройки на Димитър Димитров и Станимир Маринов почти заличиха пасива си. Те стигнаха и до пълен обрат за кратко, но все пак след първата четвърт баскетболистите на Даниел Клечков имаха минимално предимство при 25:24.

През втория период резултатността спадна, а грешките и на двата тима зачестиха. След нови размени на водачеството обаче, Балкан успя да вземе предимство и след кош със сирената на Николай Грозев, на почивката се оттегли при най-голямата си до момента – 44:33.

След паузата подемът в играта на „зелените“ продължи. Разликата в тяхна полза достигна 18 точки, като преди последната четвърт те водеха с 68:54. Ситуацията за гостите се усложни допълнително от тежка контузия на Мартин Стефанов в глезена, който напусна принудително паркета и повече не се завърна в игра.

В началото на последната част Черно море Тича се доближи на 9 точки от своя съперник, но три минути преди края Балкан дръпна с 84:64 и след това спечели убедително.

Най-резултатен за победителите бе Димитър Димитров с 16 точки. Станимир Маринов отбеляза 15, с 12 и 8 борби е Трейвин Тибодо, а 10 точки добави Илиян Пищиков.

За „моряците“ Мартин Йорданов вкара 17 точки. Мартин Коцев се отчете с 14 точки и 9 борби.